گروه ایرنا زندگی - آبشار شیرآباد یکی از بهترین مکانها برای سپری کردن روزهای گرم سال و داشتن یک روز مفرح در کنار خانواده و دوستان است. این آبشار یکی از آبشارهای زیبا و تماشایی استان گلستان و ایران محسوب میشود که در ۵۵ کیلومتری شرق گرگان و حدود هفت کیلومتری جنوب شهر خان ببین واقع است.
آبشار شیرآباد مجموعهای از هفت آبشار کوچک و بزرگ است که به نام هفت آبشار شیرآباد نیز شناخته میشود. این آبشار جزو میراث طبیعی و ملی ایران و از جاذبه های گردشگری استان گلستان محسوب میشود که در سال ۱۳۹۳ به ثبت رسیده است.
آبشار شیرآباد کجاست؟
آبشار شیرآباد که به نامهای آبشار خان ببین، آبشار آقا خان ببین و هفت آبشار شیرآباد شناخته میشود؛ یکی از جاهای دیدنی رامیان استان گلستان است که در میان پارک جنگلی سرسبز و زیبای شیرآباد جای گرفته است. این آبشار زیبا در ۵۵ کیلومتری شرق گرگان و بین شهرهای علی آباد کتول و آزاد شهر و حدود هفت کیلومتر جنوب شهر خان ببین قرار دارد.
مجموعه آبشارهای پلکانی شیرآباد از ۱۲ آبشار کوچک و بزرگ تشکیل شدهاند که همگی در مسیر رودخانه شیرآباد جای گرفتهاند. البته این مجموعه به داشتن هفت آبشار معروف است و ازاینرو، به آن هفت آبشار شیرآباد نیز گفته میشود. نخستین آبشار این مجموعه از انتهای پارک شیرآباد در دو کیلومتری روستای شیرآباد آغاز میشود. ارتفاع آبشار اول از سطح دریا ۳۰۸ متر و آبشار هفتم ۳۸۵ متر است.
هر یک از آبشارهای شیرآباد بر اساس ویژگیهایی که دارند به نامهایی چون عروس، پنهان و دوقلو شناخته میشوند. آبشار اول ۲۵ متر و آبشار دوم ۱۲ متر ارتفاع دارد. عمق حوضچههای آنها نیز به ۱۰ متر میرسد. ارتفاع بلندترین این آبشارها به ۳۵ متر میرسد و در پایین آن حوضچههایی با عمق ۴۰ و ۸۰ متر وجود دارد.
مسیر دسترسی آبشار شیرآباد
برای رفتن به آبشار شیرآباد باید از خانببین، پنج کیلومتر بهسمت جنوب و روستای شیرآباد بروید. بعد از این روستا، سه کیلومتر جاده آسفالته در پیش دارید و سپس یک کیلومتر راه خاکی را باید طی کنید تا به پارکینگ برسید. بعد از پارک ماشین از طریق مسیری پاکوب شده وارد جنگل خواهید شد. در این مسیر با ۱۵ دقیقه پیادهروی به آبشار اول میرسید.
دسترسی به آبشار اول بهراحتی امکانپذیر است و از آبشار دوم به بعد، مسیر سختتر میشود. از آبشار اول با ۱۵ دقیقه پیادهروی در جنگل میتوانید به آبشار دوم بروید و حدود ۳۹ دقیقه طول میکشد از آن به آبشار سوم بروید. آبشارهای بعدی نیز هرکدام بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از هم فاصله دارند.
موقعیت جغرافیایی: E۵۵۰۲N۳۶۵۶
فاصله گرگان تا شیرآباد: ۵۵ کیلومتر
فاصله علی آباد کتول تا آبشار شیرآباد: ۲۶ کیلومتر
فاصله آزادشهر تا آبشار شیرآباد: ۲۹ کیلومتر
آدرس: استان گلستان، شهرستان رامیان، هفت کیلومتری جنوب شهر خان ببین، دو کیلومتر پس از روستای شیرآباد (مشاهده روی نقشه)
تفریح در آبشار شیرآباد
عکاسی: در سفر به این مکان دوربین عکاسی و عکس گرفتن را فراموش نکنید. طبیعت چشمنواز و دلبرای آبشار شیرآباد زیباترین قاب برای ثبت لحظات و خاطرات شیرین است.
شنا و آبتنی: آب خنک و روان آبشارها شیرآباد و حوضچههای پرآب جان میدهد برای شنا کردن و شیرجه زدن از بلندای صخرههای آن. توصیه میکنیم اگر از مهارت کافی در شنا و شیرجه ندارید از این کار خودداری کنید.
جنگلنوردی: پیادهروی در میان درختان سرسبز و بلند جنگلی و گوش دادن به نوای دلکش طبیعت، یکی از بهترین تفریحهایی است که در آبشار شیرآباد میتوانید انجام دهید.
غارنوردی: وجود غار دیو سپید در نزدیکی آبشار شیرآباد فرصت مناسبی برای غارنوردی و لذت بردن از یک تفریح هیجانانگیز است.
پیکنیگ: مجموعه آبشارهای شیرآباد و محیط دلبرای پیرامون آن، مکانی مفرح برای برگزاری پیکنیگهای خانوادگی و دورهمیهای دوستانه است.
امکانات آبشار شیرآباد
آبشار شیرآباد دارای امکاناتی چون پارکنیگ، نمازخانه، سوپرمارکت و سرویس بهداشتی است. در محوطه پارک جنگلی نیز برای رفاه گردشگران آلاچیق، پلها و پلههای چوبی در نظر گرفته شده است.
بهترین زمان سفر به آبشار شیرآباد
آبشار شیرآباد در تمامی فصلهای سال زیبایی چشمنواز خاص خود را دارد و هر زمان که به این مکان سفر کنید از تماشای آن لذت خواهید برد؛ اما بهترین زمان سفر به این آبشار روزهای گرم و آفتابی بهار و تابستان است تا از هوای مطبوع و خنک آن نهایت لذت را ببرید.
پوشش گیاهی و جانوری شیرآباد
وجود درختان و پوشش گیاهی چون ممرز، افرا، انجیل، توسکا، همیشک، خزه، گیاهان گلدار، گونههای پهن برگ خزری، داردوست، خزه، سرخس و قارچهای رنگارنگ بر جلوه و زیبایی آبشار شیرآباد افزدوده است. این منطقه همچنین زیستگاهی مناسب برای حیواناتی همچون مرال، شوکا، خرس، پلنگ، خوک وحشی، شغال، گرگ، روباه گربه جنگلی است.
آبشار شیرآباد با محیط جنگلی و بکر بههمراه غار شگفتانگیز شیرآباد که بهعنوان مهمترین زیستگاه گونه در حال انقراض سمندر غارزی گرگانی محسوب میشود، مجموعه گردشگری بینظیری را به وجود آورده که از لحاظ زیستمحیطی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل تحت حفاظت سازمان محیطزیست کشور قرار دارند.
در غار شیرآباد گونههایی جانوری متنوعی از مهرهداران و بیمهرگان مانند گاماروس، عنکبوت، خرچنگ آب شیرین، خفاش، قورباغه جنگلی زندگی میکنند.
دیدنیهای اطراف آبشار شیرآباد
به گزارش وب گاه گردشگری کجارو، یکی از دیدنیهای تماشایی و حیرتانگیز در نزدیکی آبشار شیرآباد، غار شیرآباد یا غار دیو سپید است. این غار در میانه مسیر آبشارها و پس از آبشار اول قرار گرفته است. طول غار شیرآباد به ۲۳۵ متر میرسد و دسترسی به آن ساده است و غارنوردی در آن نیاز به مهارت و ابزارهای حرفهای ندارد.
نظر شما